Fröknäcke

Tunt och gott knäcke som är full med olika sorters fröer. Njut med valfritt pålägg eller precis som det är!

Ingredienser: 

  • 1dl solrosfrön
  • 1dl sesamfrön
  • 1/2dl pumpafrön
  • 1/2 dl hela linfrön
  • 4msk chiafrön
  • 2msk madelmjöl
  • 1msk fiberhusk
  • 2,5dl vatten
  • 1/2 tsk salt
  • 1 tsk mortlad anis
  • 1tsk mortlad kummin
  • 1 tsk mortlad fänkål
  • vallmofrön och flingsalt till toppning

Så här gör du:

  1. Lägg bakpapper på en plåt och sätt ugnen på 160 grader.
  2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke och häll därefter vattnet över fröblandningen och rör om ordentligt.
  3. Låt stå en liten stund så vattnet blandats in och frösmeten håller ihop.
  4. Häll upp fröblandningen på plåten med bakpapper. Sprid ut till en kaka med hjälp av en slickepott och se till att det inte blir några lufthål.
  5. Sprinkla valmofrön och lite flingsalt över.
  6. Grädda i ca 60-70 min. Efter 30 min ta ut plåten och skär smeten i rutor med en kniv.
  7. När knäcket är hårt men inte bränt så är det klart.

One thought on “Fröknäcke

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *