Glutenfri Koreansk biff med mango och avokad salsa

Koreansk strimlad biff med mango och avokad salsa!

Den här fräscha och smakrika koreanska rätten fixar du på en lite stund! Fri från gluten och laktos.

Tid 40 min, 4 portioner

Ingredienser:

  • 600 gram ryggbiff
  • 1 st röd chili
  • 4 st vitlök
  • 3 msk riven ingefära
  • 1tsk sesamolja
  • 4 msk japansk soja (glutenfri)
  • 2 msk rapsolja
  • 1st lime, saften
  • 4 portioner ris

Ingredienser till Mango & avokad salsa:

  • 2 färsk mango (går även bra med fryst)
  • 2 avokado
  • 1tsk finriven limeskal
  • 2 msk färskpressad limejuice
  • 1 hackad silverlök
  • 1msk rapsolja
  • 1/2 dl hackad koriander

Tillagning:

1. Skär köttet i strimlor och lägg i en bunke. Finhacka chili och vitlöken. Riv ingefäran. Blanda ihop chili, ingefära, vitlök, sesamolja, soja och lime.

2. Häll marinaden över köttet  och blanda runt ordentligt. Låt det gärna stå en stund så köttet drar åt sig smakerna.

3. Häll i vatten och ris i en kastrull och låt småkoka under lock. Medan riset kokar börja förbered mango och avokado salsan.

5. Hacka mangon och avokadon i bitar och lägg i en skål. Blanda sedan i övriga igridienser och rör om ordentligt.

6. Ta fram en stekpanna och hetta upp olja. Stek köttet snabbt på hög värme. När köttet och riset är klart lägg upp det på en tallrik tillsammans med salsan, ringla över lite soja sedan klart för servering.

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *