Svensk klassiker!

Stuvade makaroner och falukorv är en riktig klassiker som alltid går hem. Vet du inte vad du ska laga och har det lite snålt i kassan i slutet av månaden går det alltid att slänga ihop denna klassiker och få många leenden i hushållet!

30 minuter – 4 portioner

Ingrediensen:  

  • 5 dl makaroner
  • 1 liter mellanmjölk
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 tsk malet svart peppar
  • 300 gram falukorv
  • 30 gram bladspenat

 

Tillagning:

  1. Häll mjölken i en kastrull och koka upp. Tillsätt salt och peppar samt makaroner.
  2. Koka på svagvärme i cirka 25 minuter men se till att röra lite då och då så att det inte bränner fast i botten.
  3. Under tiden makaroner kokar börja steka korven så den får en härlig färg. Tips att göra ett litet snitt i varje korv så den lägger sig fint i pannan under stekningen.
  4. Blanda i lite bladspenat bland den stekta korven samt lite salt och peppar.
  5. När makaronerna är riktigt mjuka och dragit åt sig de mesta av mjölken så är den klar för servering. Smaka av med salt och peppar.
  6. För att lyxa till det toppa rätten med riven parmesan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *