Ugnsbakade Rödbetschips

Hemmagjorda rödbetschips blir oroligt smarikt och gott! Det här är ett recept på en av mina favorit snacks. Krispiga röda chips och helt utan tillsatser!

 

Ingredienser: till två plåtar 

  • 7 st medelstora rödbetor
  • 7 st gulbetor eller polkabetor
  • 2 tsk salt
  • 0,5 dl olivolja

 

Så här gör du:

  1. Sätt ugnen på 130 grader varmluft.
  2. Skrubba och skala rödbetorna och gulbetorna. Skiva dom tunt med mandolin eller hyveln på ett rivjärn ca 2mm tjocka skivor.
  3. Lägg skivorna i en skål och häll över olivolja och salt och låt dom ligga och dra i ca 30 min.
  4. Blanda om rödbetorna och gulbetorna och häll av den vätskan som blivit.
  5. Strö ut skivorna på en plåt med bakplåtspapper.
  6. Baka rödbetorna och gulbetorna i ugnen ca 40-60 minuter beroende på tjockleken på chipsen. Vänd på chipsen några gånger i ugnen och ha lite koll så du inte bränner dom.
  7. När chipsen känns torra ta ut dom ur ugnen och låt dom svalna på lite hushållspapper. Ät direkt eller förvara dom torrt!

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *