Fish taco med mangosalsa

Friterad torskfile som serveras i stekt tortillabröd med mango och avokadsalsa och en klick limeaioli, smarrigare än så kan det nästa inte bli!.

4 portioner 

Tid: 30 min

Igredienser: 

  • 600g färsk torskfile
  • 2dl potatismjöl
  • 3 ägg
  • 3dl panko
  • maschesallad
  • Tortillabröd
  • smör
  •  5dl neutral olja till fritering

Mango & Avokadosalsa

  • Två tärnade mango (går även bra med fryst)
  • 2 avokado tärnade
  • En kruka koriander hackad
  • 4 saladslökar skivade (gröna delen)
  • saft av 2 lime
  • 200g körsbärstomater tärnade
  • 1 msk flytande honung
  • 2-3 msk olivolja
  • salt
  • peppar

Yoghurtaioli med lime:

  • 1/2dl grekisk yoghurt
  • 1dl majonäs
  • 2  pressade vitlöksklyftor
  • finriven skal av 1 lime
  • flingsalt
  • peppar

Tillagning:

  1. Dela torksfileerna i bitar  och salta.
  2. knäck äggen i en skål, häll upp potatismjöl i en annan och panko i den tredje. Dubbelpanera genom att   först doppa fisken i mjöl, därefter ägg och sist panko. lägg bitarna på ett fat och låt ligga tills det är dags för frisering.
  3. Gör limeaiolin. Blanda majonäs, yoghurt , vitlök, limeskal, flingsalt och svartpeppar och rör om. ställ i kylskåpet medan du förbereder salsan och de övriga tillbehören.
  4. Gör mango och avokad salsa. Blanda avokad, mango, finhackade koriander, pressade limen, skivade salladslöken, olivolja, skivad körsbärstomat, flingsalt och peppar.
  5. Hetta upp olja i en vid kastrull/stekpanna. Doppa ner den panerade torkbitarna i några minuter tills det fått lite fin färg sedan lägg bitarna på hushållspapper så oljan får dra åt sig och fisken blir krispig.
  6. Lägg i en klick smör i en stekpappa och hetta upp pannan. Lägg i ett tortillabröd och värm en kort stund på varje sida så det får fin färg.
  7. Lägg machesallad i botten på ett tortillabröd, lägg på mangosalsa, fisk och limeaioli. toppa med koriander och servera medans det är varmt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *